Vad är en alien egentligen? Det är svårt att beskriva vad en alien är, men för att göra det enkelt för sig så kan man säga att aliens är något som tar över och gör slut på sina fiender. Inom filmen värld finns det ett antal olika aliens och vissa är mer kända än andra.

Filmaliens-lista

Det finns olika lister på olika aliens inom filmens värld och här kommer vår lista på dessa hotfulla varelser, som vi tycker har haft störst påverkan på biobesökarna och filmduken. Här kommer en lista på de elakaste aliens i filmhistorien (hittills).

  • Alien – säger sig själv att denna hemska utomjording är den som de flesta förknippar med aliens. Filmen Alien visades för första gången 1979, då vi såg hur Alien la sina ägg inne i människor och blödde syra. Som sedan har fått flera uppföljare på filmduken då vi har fått se Sigourney Weaver som Ripley försöka ta död på detta monster från yttre rymden.
  • Men in Black trilogin – har vi fått se Will Smith som spelade Jay och Tommy Lee Jones som Kay, slåss mot alla möjliga aliens, monster och utomjordingar. Visserligen är denna film lite mer humoristisk, men de aliens som är med är mycket elaka och egoistiska. Första filmen kom 1997 och skog genom med dunder och brak, då människor fick sig en tankeställare om det verkligen finns liv i universum och om de också finns här på jordklot.
  • Världarnas krig – som biobesökarna kunde se för första gången 1953, men kom i en ny tappning med Tom Cruise i huvudrollen. Originalfilmen är baserad på H.G. Wells historia som skrämde amerikanarna när historien skildrades av Orson Wells på radio under 1930-taler. Berättelsen gick ut på att marsianerna kom i sina flygande tefat för att attackera vår jord.
  • Independence Day – filmen där onda aliens skulle ta över vår värld och den hade premiär 1996, men då klev Will Smith och Jeff Goldblum och bekämpade aliens med ett datorvirus och räddade vår värld.
  • Rovdjuret – som skrämde slag på biobesökarna 1987 och har visats sig vid senare tillfällen att vara Aliens värsta motståndare (förutom Ripley förstås). Denna alien är en riktig tuffing och hård utomjording, dels har den massor av effektiva vapen, kan göra sig osynlig och flådde sina offer.
  • Mars Attack – är en parodi på vad aliens kan vara för något, men utomjordingarna i denna film var mycket elaka. En rolig och humoristisk alien-film, då bland annat utomjordingarna dör av att höra countrymusik.

Sammanfattning

Det har funnits aliens som verkligen satt skräck i biobesökare riktigt ordentligt. Dessutom har vissa av dem blivit riktigt kultaliens och många känner till dem på ett eller annat sätt. Vilket utomjordingen i filmen Alien är ett bra exempel på! Det lär komma fler aliens på film som kommer sätta folks hjärta i halsgropen och skrämmas ordentligt. För folk gillar att bli skrämda och har gjort det i alla tider. Du kanske har en alien till granne, vem vet? Filmerna har vilket fall som helst gett underhållning ut över det vanliga på ett eller annat sätt.